1. Privat
 2. /
 3. Digitala tjänster
 4. /
 5. Inloggningssätt

Inloggningssätt — logga in som det passar dig

Du kan logga in med Mobilt BankID, kortläsare, BankID eller personlig kod.
mobil med BankId

Mobilt BankID

Med Mobilt BankID har du alltid legitimationen med dig i din telefon. Du kan göra dina vanligaste bankärenden och legitimera dig hos företag och myndigheter. Du legitimerar dig med hjälp av din telefon och en kod på minst sex siffror. Koden väljer du i samband med att du aktiverar Mobilt BankID.

Mobilt BankID kan användas för att

 • Logga in till mobilappen och göra bankärenden.
 • Logga in till internetbanken och göra bankärenden.
 • Skicka och ta emot pengar med Swish.
 • Logga in till andra tjänster som stödjer Mobilt BankID. Till exempel Skatteverket, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten.

För att kunna beställa Mobilt BankID behöver du ladda ner BankID säkerhetsapp till telefonen eller surfplattan. Du behöver även vara inloggad på internetbanken, med kortläsaren ansluten med sladd till din dator.

Kom igång med Mobilt BankID

En kortläsare — två möjligheter

Använd din kortläsare med eller utan sladd

Med din kortläsare kan du logga in i internetbanken och göra de flesta bankärenden. Du kan välja om du vill logga in med eller utan sladd. Utan sladd kan du logga in i både din dator, surfplatta och telefon men då kan du inte utföra lika många ärenden och kommer behöva slå in fler säkerhetskoder. Sitter sladden i får du möjlighet att göra alla bankärenden med färre knapptryckningar.

Med sladden i kortläsaren blir ditt inloggningskort ett BankID

Ditt inloggningskort bär ett BankID, men bara när sladden kopplar ihop datorn och säkerhetsdosan. Du kan då använda det för att logga in till andra ställen som erbjuder inloggning med BankID som till exempel Skatteverket, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Apoteket. Men för att kunna använda ditt BankID behöver du ladda ner BankID säkerhetsprogram och drivrutin för kortläsare till din dator.


Säkerhet

Logga aldrig in på annans begäran

Tänk på att banken aldrig ringer upp och ber dig logga in eller frågar efter svarskoder för ditt inloggningskort. Du ska aldrig logga in på annans begäran eller uppge svarskoder om någon frågar efter detta. När du loggar in ska det alltid vara på ditt eget initiativ.


Behöver du hjälp?

Kontakta oss, personlig service dygnet runt: 0771-77 88 99

Du kan även chatta med oss.


Talande kortläsare

Passar dig som är synskadad eller av annan anledning vill ha en kortläsare som talar med dig. Talande kortläsare ger samma möjligheter som en vanlig kortläsare och inloggningskort med eller utan sladd.

Kontakta ditt bankkontor för att beställa en talande kortläsare. Det går även att ringa till oss dygnet runt på 0771 - 778899.

Hjälp och support för talande kortläsareÖppnas i nytt fönster

Logga in i telefontjänsterna med en personlig kod

Med en fyrsiffrig personlig kod kan du

 • Logga in till mobilappen och göra bankärenden
 • Använda vår automatiska telefontjänst, Telesvar
 • Legitimera dig när du ringer Handelsbanken Direkt

Inloggningssättet passar dig som använder flera av våra tjänster för mobil och telefon. Koden är fyrsiffrig och du väljer den själv när du tecknar avtal om tjänsterna. Du kan byta koden direkt i internetbanken.

Logga in och välj eller ändra personlig kodÖppnas i nytt fönster