1. Privat
  2. /
  3. Barn och unga
  4. /
  5. Barn och unga under 18 år

Barn och unga under 18 år

Barn och unga har tillgång till flera banktjänster. Det är du som förälder som bestämmer när det är dags.
Tjej med gul regnjacka, håller i en mobil

De första banktjänsterna

Många börjar med ett Bankkort Maestro kopplat till ett Allkonto Ung. Via internetbanken kan barnet teckna fler tjänster till exempel Swish och Mobilt BankID. Swish är ett smidigt sätt att föra över veckopeng till ditt barn. Med vår app kan barnet sedan själv ha koll på sin veckopeng och se sitt saldo direkt i mobilen.
Allkonto ung
Bankkort Maestro/Mastercard
Digitala tjänster för barn och unga

Öppna banktjänster till omyndigt barn

-

Ge fullmakt i internetbanken

På bankkontor kan ni teckna alla tjänster vi erbjuder barn och unga. Genom att ni som vårdnadshavare ger varandra fullmakt behöver endast en av er besöka ett bankkontor för öppna alla tjänster. Du hittar fullmakter under Min profil när du har loggat in. Om ni inte båda är kunder i banken eller inte vill ge varandra fullmakt är ni välkomna att tillsammans besöka ett av våra bankkontor så hjälper vi er.

Om konto och kort räcker

Via internetbanken kan ni som vårdnadshavare teckna Allkonto Ung med Bankkort Maestro till omyndigt barn. För att det ska fungera krävs det att ni båda har tillgång till Handelsbankens internetbank. Önskar ni fler tjänster till barnet? Då behöver fullmakt registreras innan ni kan teckna tjänsterna på ett bankkontor.


Prata om säkerhet

Det är viktigt att prata med ditt barn om säkerhet. Tänk på att ett BankID på samma sätt som ett pass är en id-handling. Kort och koder är också värdehandlingar som ska skyddas. Kontakta oss direkt om ditt barn förlorat sitt inloggningskort, tappat sin telefon med Mobilt BankID eller misstänker att ni blivit utsatta för ett bedrägeri.

Designa ditt kort

Du kan välja en egen bild på ditt kort eller välja en ur vårt fotogalleri. Med en egen design på ditt kort får du ett unikt kort.

Eget kortmotiv