1. Privat
  2. /
  3. Barn och unga
  4. /
  5. Barn och unga under 18 år

Barn och unga under 18 år

Barn och unga har tillgång till flera banktjänster. Det är du som förälder som bestämmer när det är dags.
Pojke

De första banktjänsterna

Många börjar med ett Bankkort Maestro kopplat till ett Allkonto Ung. Via internetbanken kan barnet teckna fler tjänster till exempel Swish och Mobilt BankID. Swish är ett smidigt sätt att föra över veckopeng till ditt barn. Med vår app kan barnet sedan själv ha koll på sin veckopeng och se sitt saldo direkt i mobilen.
Allkonto ung
Bankkort Maestro/Mastercard
Digitala tjänster för barn och unga

Barnappen

I vår barnapp kan både stora och små lära sig om pengar på ett lekfullt sätt.

  • Förvandla belöningen till riktiga pengar via Swish.
  • Vuxna och barn kan skapa och göra uppdragen återkommande.
  • Välj om ditt barn ska få vecko- eller månadspeng.
barnappen i en hand

Vill du öppna banktjänster till ett omyndigt barn?

Ge fullmakt i internetbanken

På bankkontor kan ni teckna alla tjänster vi erbjuder barn och unga. Genom att ni som vårdnadshavare ger varandra fullmakt behöver endast en av er besöka ett bankkontor för öppna alla tjänster. Du hittar fullmakter under Min profil när du har loggat in. Om ni inte båda är kunder i banken eller inte vill ge varandra fullmakt är ni välkomna att tillsammans besöka ett av våra bankkontor så hjälper vi er.

Om konto och kort räcker

Via internetbanken kan ni som vårdnadshavare teckna Allkonto Ung med Bankkort Maestro för omyndigt barn. För att det ska fungera krävs det att ni båda har tillgång till Handelsbankens internetbank. Önskar ni fler tjänster för barn? Då behöver fullmakt registreras innan ni kan teckna tjänsterna på ett bankkontor.


Prata om säkerhet med barn och unga

BankID

Det är viktigt att prata med ditt barn om säkerhet. Tänk på att ett Mobilt BankID och inloggningskortet på samma sätt som ett pass är en id-handling. Kort och koder är också värdehandlingar som ska skyddas. Kontakta oss direkt om ditt barn förlorat sitt inloggningskort, tappat sin telefon med Mobilt BankID eller misstänker att ni blivit utsatta för ett bedrägeri.

Bedrägerier

Berätta för ditt barn att banken aldrig ringer upp och ber någon identifiera sig med BankID. När ditt barn loggar in på internetbanken ska det alltid vara på eget initiativ. Om någon försöker få ditt barn att logga in med BankID ska barnet lägga på luren.

Säkerhet

EFN - Kriminella tvättar pengar genom unga

Längd 1:18 min

Designa ditt kort

Du kan ladda upp en egen bild till ditt kort eller välja en ur vårt fotogalleri. Med en egen design på ditt kort får du ett unikt kort som syns.

Eget kortmotiv