1. Privat
  2. /
  3. Barn och unga
Ungdomar som går och pratar med varandra Ungdomar som promenerar och pratar

Barn och unga

Vi hjälper dig och ditt barn när det är dags med banktjänster.
Kompisar som står och tittar i en mobil

Barn och unga under 16 år

Vi har flera banktjänster för barn och unga. Som förälder bestämmer du när ditt barn ska kunna ta hand om sina pengar.

Ung kille tittar in i kameran

16-18 år 

När du fyller 16 år kan du göra mer än tidigare. Läs mer om våra kort, app, internettbank och Mobilt BankID.
Mor och dotter tittar i mobilen

Dags att fylla 18 år?

Efter 18-årsdagen får du full tillgång till dina egna konton och banktjänster. Vi har samlat information som kan vara bra att tänka på.


Spara till barn

Kom igång med några få enkla steg 

Ofta börjar mor- eller farföräldrar spara till till barnbarnen. Ibland på varsitt håll. Med några få enkla steg kan du komma igång och ha ett enda konto att hänvisa nära och kära till vid dop och andra högtider. Ju tidigare du startar ditt sparande till barn desto bättre. Många ungdomar får tillgång till sina sparade pengar på 18-årsdagen. Men vi har olika lösningar om du vill att pengarna ska betalas ut lite senare än så. Om du har startat ett sparande eller satt in en gåva till någon kan det vara trevligt att ge bort ett gåvobevis.


World Childhood foundation

Bild på Childhoodarmband

Handelsbanken stödjer sedan 2010 World Childhood Foundation, en stiftelse som arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn. World Childhood foundation strävar efter att ge alla barn möjligheten att utvecklas till starka, trygga och ansvarsfulla människor.

Samarbetet speglar bankens värderingar och har sin grund i bankens långsiktiga hållbarhetsarbete kring mänskliga rättigheter och det globala jämställdhetsmålet i Agenda 2030.