Utlandsbetalningar till Ukraina

Ikon hand som håller valuta

Så kan du som privatkund skicka pengar till Ukraina

Tillfälligt öppet

Vi har stor förståelse för kunder som på olika sätt vill stötta Ukraina. Därför har vi tillfälligt öppnat för utlandsbetalningar från privatpersoner till Ukraina via våra bankkontor i Sverige. 

Vi tar inte ut någon avgift för utlandsbetalningen, en eventuell växlingsavgift kan tillkomma. 

Boka tid eller besök ditt bankkontor

Vill du som privatkund i Handelsbanken skicka pengar till Ukraina är du välkommen att boka tid eller besöka ditt lokala bankkontor. Är du osäker på vilka uppgifter du ska ha med dig, ring 0771-77 88 99 eller kontakta ditt bankkontor.

Tidigare begränsat möjligheten

Vi har sedan en längre tid tillbaka begränsat möjligheten att genomföra utlandsbetalningar till bland annat Ukraina. Bakgrunden till detta är att för få använt tjänsten för att vi ska kunna erbjuda långsiktigt bra tjänster.

Vad händer om läget förvärras?

Om situationen förvärras, till exempel rysk kontroll över Ukraina eller införande av ytterligare sanktionsregler, kommer vi inte längre kunna erbjuda möjligheten att skicka pengar till Ukraina.

Redan sanktionerade områden i Ukraina (Krim, Luhansk och Donetsk) kommer förbli stängda och omfattas alltså inte av denna tillfälliga ändring.


Vill du donera pengar till Ukrainas försvar?

Vill du donera pengar till Ukrainas försvar via ukrainska centralbankens insamlingskonto? Gå då in på ukrainska centralbankens webbsida. Där kan du snabbt och enkelt göra en kortbetalning direkt.

Det är även möjligt att skicka en utlandsbetalning. Nödvändiga uppgifter hittar du på samma webbsida. En utlandsbetalning kan du göra i vår internetbank, där finns instruktioner om hur du går till väga. Du kan också få hjälp på ditt lokala Handelsbankenkontor. 

en hand som hålller i ett kontokort och en annan hand som skriver på en laptops tangenter

Skicka pengar som företagskund

person

Är du företagskund? Då kan du redan idag ansöka om att få skicka utlandsbetalningar till Ukraina.

Innan din ansökan prövas, sker utökad kundkännedom enligt en särskild rutin. Du ansöker via ditt bankkontor. Ansökan behandlas därefter av bankens centrala avdelning.