Två personer är ute och shoppar på stanTvå personer är ute och shoppar på stan

Så använder du vårt kreditkort på bästa sätt

Vad ingår egentligen i Handelsbankens kreditkort Allkort? Här får du tips på vilka förmåner och fördelar du kan använda dig av.

Alla förmåner med vårt kreditkort

Vad ingår i Handelsbankens kreditkort?

Alla har vi ett kort att betala med, men har du koll på allt som ingår i ditt kort? Ofta är det mer än vad man tror! Försäkringar, bonus och reseförsäkring. Vi reder ut, med fokus på vårt Allkort.   

Vi har träffat Alexandra Karaszi, privatmarknadschef på Handelsbanken för en kort intervju. Hon möter ofta kunder som inte har en aning om vad som ingår i våra kort. Att det finns förmåner och rabatter av många olika slag är fortfarande okänt för många. Du kan faktiskt tjäna in kortets årsavgift om du har koll på kortets funktioner och förmåner. 

Bonus på dina köp med vårt Allkort 

Med Allkortet så samlas alla dina köp på en månadsfaktura där du kan gå igenom alla dina köp i lugn och ro och på så sätt få översyn och struktur kring månadens köp. 

Och på tal om köp − varje köp genererar bonus och när du kommer upp i 20 000 poäng så får du fondandelar för upp till 80 kronor. 

Med Allkortet kan du också känna dig trygg inför och under din resa – här är några exempel: 

Använd kreditkortet inför resan

Ska du ut och resa så kan det vara bra att känna till att du får en tryggare resa om du betalar din resa med Allkortet. Med Allkortets reseförsäkring får du skydd om olyckan skulle vara framme. Du kan också få ersättning i det fall ditt bagage blir försenat eller försening av allmänt transportmedel som till exempel flyg eller tåg. 

– Att stå där vid bagagebandet och inte få sin resväska är en ganska jobbig känsla. Att då veta att du kan få ersättning för de kläder och hygienartiklar du akut behöver köpa nytt, är en stor trygghet säger Alexandra Karaszi. 

Ditt kreditkort på semesterdestinationen

Planerar du att hyra bil? Med Allkortet reseförsäkring ingår självriskskydd. En mycket uppskattad förmån.  

Hur kan man tänka kring valuta och uttag av pengar?

– Tänk också på att du inte behöver växla pengar i förväg, du har alltid rätt valuta med dig i och med kortet. Ett tips är att välja den lokala valutan istället för svenska kronor när du betalar med kort.

En kvinna och man är på cykelsemester
Upptäck och använd allt som ger ditt kreditkort ett mervärde. Det kan löna sig.

Allkortets okända försäkring?

Det kan också vara bra att känna till att Allkortets försäkring ger skydd vid outnyttjade tjänster om du drabbas av olycksfall eller akut sjukdom.

– Det är något som många verkligen missar, fortsätter Alexandra Karaszi, att du kan få ersättning för outnyttjad greenfee. Eller ersättning för outnyttjat liftkort och hyra av skidutrustning. 

Konserter, bio och annat skoj 

– Gillar du eller någon i familjen att gå på bio finns det en bra rabatt på biobiljetter. Det finns också alltid olika erbjudanden på konserter, musikaler och annat. Och det är inte bara i Stockholm utan det finns förmåner som gäller runt om i Sverige.  Bästa sättet att hålla koll är att ladda ner appen Psst! och då och då se vad som erbjuds där. Sen finns erbjudanden i förmånsportalen Öppnas i nytt fönster också, så bra att hålla koll även där.  

Vilka förmåner använder du själv mest? 

– Ja, förutom att jag alltid betalar resor med kort, så gillar jag att ha koll på de inredningsprylar som det ofta är erbjudanden på. Perfekta som presenter, så inför jul och till sommarens firanden brukar jag handla av det utbudet. Då och då kollar jag in min genererade bonus och märker till min glädje att den växt under åren som jag har haft Allkortet. Nu har jag en slant där, som jag kan använda till något kul den dagen jag väljer att sälja av mina fondandelar. Sen finns det faktiskt rolig läsning i appen Psst! om mat, resmål och träning, som jag också är intresserad av, säger Alexandra Karaszi.

Ditt bästa tips till den som ännu inte upptäckt förmånerna?  

• Ladda ner appen Psst! Öppnas i nytt fönster

• Gå in på förmånsportalen  Öppnas i nytt fönster

Se din bonus. Du hittar information om din bonus i internetbanken om du klickar på ditt Allkort, detaljinformation och sen kundbonus – alternativt i Handelsbankens app under fliken ”spara".

• Läs på om Allkortets försäkringar Öppnas i nytt fönster här.

Alexandra Karaszi
Alexandra Karaszi, Handelsbanken

3 snabba om självriskskydd vid hyrbil

Självriskskydd inkluderat om du skadar hyrbilen utomlands

  1. När du är utomlands och hyr bil, MC eller moped av en auktoriserad hyrbilsfirma så ingår ett självriskskydd vid betalning av hyran med kortet.
  2. Det innebär att om det uppstår en skada på ditt fordon som överstiger självrisken så lämnas ersättning med ett belopp som motsvarar den självrisk du valt – dock max 10 000 kronor.
  3. Om skadekostnaden understiger självrisken som är överenskommen i hyrbilsavtalet lämnas ingen ersättning.

Ovan är endast en kort beskrivning av detta specifika försäkringsskydd. Vill du veta exakt vad som gäller är det viktigt att du läser de fullständiga villkoren Öppnas i nytt fönster.

Frågor och svar

Läs fler artiklar

Handelsbanken.se

Så gör du en budget

Ta kontroll över din ekonomi genom en smart hushållsbudget.

Handelsbanken.se

Så blir du rik

Ta del av vår expert Mats Nymans allra bästa tips.

Handelsbanken.se

Bästa sättet att spara pengar

Ta hjälp av våra spartips för en bättre hushållsekonomi.