Följa upp dina fonder

Hur får man koll på hur fonderna presterar? Här får du tips om hur du kan tänka när du har köpt fonder samt vilka verktyg som följer upp fondinnehav.
Handelsbanken.se

Verktyg för att följa upp dina fonder och marknaderna

Mobilappen

Dina fonders utveckling följer du enklast i mobilappen. Där kan du också köpa, sälja och börja månadsspara i fonder. Samma information hittar du i internetbanken.

Inspiration och uppföljning

I tidningen Fokus Placeringar kan du läsa intressanta intervjuer, djuplodande artiklar och det senaste om våra fonder.

Du kan även läsa om hur dina fonder har gått under månaden genom att prenumerera på fondinformation eller månadsbrevet för Multi Asset-portföljerna.


Prenumerera på Fokus Placeringar

Prenumerera på information om dina fonder

Jämförelsefunktionen

Om du vill jämföra hur olika fonder har utvecklats jämfört med varandra kan du använda vår jämförelsefunktion.

Jämför fonder

Vad vi tror om marknaderna

I Portföljstrategi Multi Asset kan du läsa kort om vad förvaltarna tror om marknaderna och hur Multi Asset-portföljerna placerar kapitalet.

Portföljstrategi Multi Asset

Om risk: Historisk utveckling är ingen garanti för framtiden. Fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar du satt in. En fond med risknivå 5-7 enligt fondens faktablad, kan variera kraftigt i värde till följd av fondens sammansättning och förvaltningsmetodik. Informationsbroschyr, fondbestämmelser och faktablad finns under respektive fond i kurslistan på handelsbanken.se/fonder.  Sammanfattning av investerares rättigheter

Så här kan du tänka


 • Har du hög risk i dina fonder?

  Ju högre risk du har i dina fonder desto oftare och mer noggrant behöver du följa de marknader de placerar på. Fondernas risknivåer hittar du i
 • Har du valt att köpa fonderna som ingår i våra fondtips?

  Varje månad kan du läsa om vår marknadssyn och i samband med detta är det bra att se om vi ändrat något av .

 • Ska jag sälja om värdet sjunker?

  Fundera på om du tror att någon annan marknad kan få bättre utveckling och i så fall kan du överväga att byta de fonder du har mot fonder som placerar i marknader du tror mer på.
 • Ska jag sälja om värdet stigit mycket?

  Det är alltid svårt att pricka det rätta tillfället att sälja. Behöver du pengarna inom en snar framtid och kursen stigit kan det vara läge att sälja. Är du osäker på om det kommer fortsätta att stiga kan man alltid sälja en del av innehavet och avvakta med resten.

Är du osäker är du välkommen att ta hjälp av oss. Kontakta ditt bankkontor eller oss på telefon 0771-77 88 99.

ett papper med bockar

Deklarera fonder

Investeringssparkonto

Schablonintäkten är uträknad och förtryckt i din deklaration. Du betalar ingen skatt på eventuella vinster och får inte heller dra av förluster.

Kapitalförsäkring

Vi räknar ut avkastningsskatten och drar den från din kapitalförsäkrings värde. Du betalar ingen skatt på eventuella vinster och får inte heller dra av förluster. Du behöver inte skriva något i din deklaration.

Direktsparande i fonder

Schablonintäkt och eventuella vinster och förluster är uträknade och i de flesta fall förtryckta i din deklaration.

Mer om hur du deklarerar fonder hittar du hos Skatteverket.