Sälja bostad

Vad behöver du tänka på inför en försäljning? Här hittar du en steg för steg-guide och fler saker som är bra att ha koll på.

Stöd inför en bostadsförsäljning

Man jobbar på laptop
24 april 2024

Ska du köpa nyproduktion?

Ett upplåtelseavtal används vid försäljning av nyproducerade bostadsrätter eller bostadsrätter som ligger i nyligen ombildade fastigheter. Så fungerar det.

Upplåtelseavtal för bostadsrätter
Handelsbanken.se
3 april 2024

Få koll på överlåtelseavtal

Överlåtelseavtal förknippas främst med försäljningar av bostadsrätter. Men vad är ett överlåtelseavtal, när används det och vad måste det innehålla?

Överlåtelseavtal - så fungerar det
Till salu-skylt utanför lägenhetshus
2 april 2024

Vad behöver du göra inför en försäljning?

Det är många saker att tänka på när du ska sälja din bostad. Här har vi listat det viktigaste för att försäljningen ska gå så smidigt som möjligt.

Sälja bostad
Glad man och kvinna.
28 februari 2024

Vad är tillträde och hur går det till?

Hur går det till när den stora dagen är inne och du träffar säljaren hos mäklaren och gör upp bostadsaffären? Här får du veta allt du behöver tänka på.

Allt om tillträdesdagen
Kvinna läser från papper.
13 februari 2024

Hur tar man över bolån?

Går det att ta över ett befintligt bolån? Något som många frågar sig vid skilsmässa och separation, men också vid dödsfall. Här kan du läsa vad som gäller.

Ta över bolån - så funkar det
Leende par på mäklarvisning.
1 februari 2024

Bra att veta om pantbrev

Ofta behövs ett pantbrev vid köp av hus. Men hur funkar det och vad kostar det? Lär dig var du skaffar pantbrevet och varför det behövs.

Så fungerar ett pantbrev