Köpa bostad

Att köpa bostad är en av de största affärerna i livet. Med våra tips får du hjälp att navigera smidigt när du ska köpa hus eller lägenhet.

Artiklar om bostadsköp

Hus till salu-skylt
26 april 2024

Tips inför budgivningen

Hur funkar en budgivning? Är ett bud alltid bindande och är det alltid det högsta budet som vinner? Läs våra tips inför budgivning.

Hur fungerar budgivning?
Studentmössor i luften
10 april 2024

Kan man ta bolån som student?

Som student har man ofta inte tillräcklig inkomst att ansöka om bolån ensam. Få koll på vilka alternativ som finns om du vill ta ett bolån när du studerar.

Bolån som student - så funkar det
Glad man och kvinna.
28 februari 2024

Vad är tillträde och hur går det till?

Hur går det till när den stora dagen är inne och du träffar säljaren hos mäklaren och gör upp bostadsaffären? Här får du veta allt du behöver tänka på.

Allt om tillträdesdagen
Par som diskuterar vid dator
27 februari 2024

Få koll på kontantinsats

Kontantinsats är något du behöver betala när du köper bostad. Ta reda på hur kontantinsatsen funkar, se räkneexempel och få tips på hur du kan spara till insatsen.

Kontantinsats − hur fungerar det?
Kvinna läser från papper.
13 februari 2024

Hur tar man över bolån?

Går det att ta över ett befintligt bolån? Något som många frågar sig vid skilsmässa och separation, men också vid dödsfall. Här kan du läsa vad som gäller.

Ta över bolån - så funkar det
Par på husvisning.
3 februari 2024

Varför är lagfarten viktig?

Ta reda på hur du fixar en lagfart och varför det är viktigt. På mindre än 5 minuter får du svar på dina viktigaste frågor och kan läsa våra bästa tips.

Lär dig om lagfart
Handelsbanken.se
15 januari 2024

Medlåntagare - vad innebär det?

Ibland kan det vara bra att ha en medlåntagare till exempel när du ska köpa din första bostad men det finns några saker man bör ha koll på.

Medlåntagare
Kvinna tittar på husannonser i mäklares skyltfönster
9 september 2023

Planerar du att köpa hus?

Vi har samlat våra bästa tips och råd för dig som går i hustankar. Vi hjälper dig från första fundering fram till bolåneansökan och framåt.

Köpa hus − en guide för dig