Kollegor som sitter och samtalar vid ett bord.Kollegor som sitter och samtalar vid ett bord.

Så här kan Bankintegration hjälpa ditt företag

Spendera mindre tid på administration och låt våra smarta digitala tjänster göra jobbet åt dig. Här förklarar vi hur Bankintegration kan hjälpa ditt företag.

Frigör tid med integrerat affärssystem

Bankintegration är en av de tjänster vi erbjuder våra företagskunder. En perfekt tjänst för dig som alltid vill ha en uppdaterad bokföring och vill slippa lägga tid på administration. 

Med Bankintegration kopplar du ihop ditt företags affärssystem med ditt företagskonto i banken. Då överförs all konto- och betalningsinformation per automatik och du slipper till exempel att hämta och hantera betalningsfiler manuellt. Kort sagt: företagets kund- och leverantörsreskontra samt huvudbok blir uppdaterad automatiskt.

Vi har träffat två av Handelsbankens experter som arbetar för våra företagskunder. Peter Lynghav är ansvarig för Bankintegration och Affärstjänster som vi erbjuder företagare och Malin Henningsson är företagsrådgivare på ett bankkontor i Stockholm. Här förklarar de hur Bankintegration kan hjälpa dig och ditt företag.

Hur skulle du beskriva Bankintegration?

– Bankintegration är en digital tjänst som möjliggör automatiska avstämningar av företagets kund- och leverantörsreskontra samt huvudbok. Allt som en företagare måste ha på plats för en korrekt bokföring, sker automatiskt, berättar Peter Lynghav. 

Hur fungerar Bankintegration? 

– Genom att koppla ditt affärssystem, som till exempel Fortnox, med ditt konto på banken får du automatiskt in alla dina transaktioner till ditt affärssystem. Snabbt och smidigt kan du hantera och initiera betalningar genom att skicka betaluppdragen från ditt affärssystem direkt till banken, fortsätter Peter Lynghav. 

Vår företagsrådgivare Malin Henningsson, förklarar:

– Med ett knapptryck väljer du vilka fakturor som ska betalas och därefter skickas dina betalningsuppdrag till banken. När betalningarna godkänts i banken och genomförts återrapporteras status tillbaka till ditt affärssystem och matchas ihop med rätt leverantörsfaktura.

Även hantering av kundfakturor blir enklare. När du tagit emot en inbetalning från en kund, på ditt konto i banken, skickas detta automatiskt över till ditt affärssystem. Och matchas mot rätt faktura.

– Alla dina transaktioner förs över till ditt affärssystem och du kan enkelt stämma av ditt bankkonto mot din bokföring. På så sätt är din bokföring alltid uppdaterad, fortsätter Peter. 

En man sitter på sitt kontor och pratar i telefon.
Bankintegration är en perfekt tjänst för dig som alltid vill ha en uppdaterad bokföring och vill slippa lägga tid på administration.

På vilket sätt är det bra som företagare att skaffa Bankintegration? Varför ska man skaffa det?

– Med Bankintegration handlar det om att låta tekniken göra jobbet, istället för att spendera tid och pengar på manuellt arbete. Automatiseringen gör att du kan fokusera på annat i din verksamhet än administration, säger Malin Henningsson.

– Risken för fel minimeras och du ser snabbt om något saknas i din bokföring. Dessutom är din bokföring alltid uppdaterad, förklarar Peter Lynghav.

Ytterligare en fördel med Bankintegration är säkerheten. Flödet mellan ditt affärssystem och banken sker helt i en skyddad miljö. 

På vilket sätt blir det bättre för mig som företagare? 

– Ett integrerat affärssystem gör att du kan arbeta mer effektivt och minskar risken för manuella fel. Du frigör tid och får bättre kontroll. Du kan ägna dig åt att utveckla din verksamhet istället för att lägga tid på administration, menar Peter Lynghav.

Vad kan jag som företagare tjäna i tid och pengar?

– Detta hänger såklart ihop med hur många transaktioner du har förstås. Men värt att påpeka är att tjänsten förenklar även för dig som driver ett mindre företag och kanske har ett färre antal transaktioner, säger Peter Lynghav.

Hur många av kunderna använder det? 

Malin Henningsson berättar att våra företagskunder som använder Bankintegration idag är väldigt nöjda. 

– Vi har en ständig ström av företagskunder som väljer att ansluta sig till vår Bankintegrationstjänst och bara det är ju ett kvitto på att det är en bra och väl fungerande tjänst. Det är både stora och små företag med det gemensamt att de vill förenkla sin administration och det känns väldigt fint att kunna hjälpa dem, avslutar Peter Lynghav.

Handelsbanken.se

Peter Lynghav, Product Manager, Handelsbanken.

Handelsbanken.se

"Med bankintegration handlar det om att låta tekniken göra jobbet åt dig"

Malin Henningsson, företagsrådgivare, Handelsbanken Kungsträdgården.

Sammanfattning fördelar med Bankintegration

  • Digitaliserat arbetssätt med automatisk avstämning av huvudbok, kundreskontra och leverantörreskontra.

  • Effektivt, du slipper manuell hantering och minimera risk för fel.

  • Frigör tid och kapital.

  • Säkert och tryggt.

  • Skapar kontroll, ordning och reda – din bokföring är alltid uppdaterad.

Frågor och svar

Koppla ditt affärssystem till Handelsbanken

En kvinna som går och pratar i sin mobiltelefon.

Bankintegration – automatisering när det är som bäst 

Du beställer Bankintegration via ditt affärssystem eller via Affärstjänster. Gör som andra företagskunder och få uppdaterad bokföring utan att lägga tid på administration. 

Du kanske även är intresserad av

Handelsbanken.se

Maxa pensionen

Många företagare behöver höja sin lön, för att inte missa pensionspengar, efter höjningen av basbeloppen den 1 januari.

Kollegor som sitter samlade framför en datorskärm.

8 anledningar som talar för Swish

Swish har i mångt och mycket förändrat hela betalningslandskapet. Vad är det som är så bra med Swish? Luta dig tillbaka, här kommer hela listan.

En kvinna som sitter vid sin arbetsplats.

Upptäck fördelarna med Affärstjänster

Affärstjänster är den bästa platsen för företagets banktjänster. Men hur fungerar det och varför ska ditt företag använda det?