Fixa finansiering till företag

För att expandera krävs kapital. Att ta ett företagslån kan vara utmanande, men med rätt strategi och rådgivning blir det enklare.

Låt rådgivaren hjälpa er

Funderar du på att expandera din verksamhet? Eller behöver du rusta upp din maskinpark för att möta den ökande efterfrågan på dina produkter? Oavsett så kan det vara aktuellt med ny finansiering.

Genom att se vilka olika finansieringsalternativ som finns kan du förbereda dig för företagets nästa nivå.  

Här hittar du fyra viktiga tips för en effektiv finansieringsstrategi för ditt företag. Genom att förstå dina finansiella behov, utforska olika finansieringsalternativ, bygga relationer med din bankkontakt och planera för framtiden kan du öka dina chanser till långsiktig framgång. 

Handelsbanken.se
Utgå från vad ditt företag behöver och boka sedan tid för rådgivning på ditt bankkontor

"Genom en öppen dialog och nära samarbete kan vi skapa finansieringslösningar som passar just ditt företag".

Handelsbanken.se
Axel Rusth, företagsrådgivare Handelsbanken i Mölndal

Förstå dina finansiella behov

Innan du väljer vilken finansiering som passar dig är det viktigt att förstå dina specifika behov. Utvärdera din verksamhets nuvarande ekonomiska situation, framtida tillväxtplaner och eventuella risker. Genom att identifiera exakt hur mycket kapital du behöver och vad det ska användas till gör att du kan fatta mer välgrundade beslut.

Utforska olika finansieringsalternativ

Det finns många olika finansieringslösningar för ett företag, från banklån till riskkapital och kontokrediter. Varje val har sina fördelar och nackdelar, så det är viktigt att tänka noggrant innan du bestämmer vad som passar bäst för din unika situation. 

"Ta en dialog tidigt i processen tillsammans med din bankkontakt för att hitta den bästa lösningen för ditt företag" säger Axel Rusth

Bygg en stark relation med din bankkontakt

Att ha en bra relation med din bankkontakt kan vara till stor fördel när det gäller att säkra finansiering för ditt företag. Genom att arbeta aktivt med din kontakt och dess rådgivare kan du få behovsanpassade finansieringslösningar och värdefulla insikter som kan hjälpa dig att uppnå dina mål. 

Planera för framtiden

När du väl har säkrat finansiering för ditt företag är det viktigt att inte bara se till det kortsiktiga behovet utan också att tänka på framtiden. Utveckla en långsiktig finansieringsstrategi som tar hänsyn till din företags tillväxtplaner och eventuella ekonomiska utmaningar som kan uppstå längs vägen. 

Att förbereda inför ditt möte

När du bokar ett möte med din rådgivare är det viktigt att vara förberedd med vissa handlingar. Du bör ha din resultat- och balansrapport, årsbokslut samt likviditetsprognos redo för att underlätta diskussionen och möjliggöra mer effektiv rådgivning. 

Frågor och svar

Boka tid för rådgivning

Handelsbanken.se

Att få pengar för att växa kan vara knepigt, men med rätt råd kan det bli mycket lättare. Genom att boka en rådgivning och gå igenom alla moment och vad man har för behov kan hjälpa ditt företag att göra de bästa investeringarna som just ditt företag behöver. 

På Handelsbanken har vi dedikerade företagsrådgivare runt om i landet som är redo att hjälpa dig med ditt finansieringsbehov. 

Boka en tid redan idag

Du kanske även är intresserad av

Handelsbanken.se

Maxa pensionen

Många företagare behöver höja sin lön, för att inte missa pensionspengar, efter höjningen av basbeloppen den 1 januari.

Handelsbanken.se

Har du koll på löneväxling

En attraktiv förmån för högavlönade anställda som inte kostar arbetsgivaren något.

Handelsbanken.se

Få koll med en budget

Att veta exakt hur mycket du har att röra dig med varje månad ökar känslan av trygghet.