Student­programmet

  Vårt utvecklingsprogram för karriärsugna studenter.

  Kickstarta karriären

  Tid: 0:19 min

  Ansökan 

  Nu har vi stängt antagningen till studentprogrammet för 2019. 

  Information om 2020 års antagning till studentprogrammet kommer att finnas här när det blir aktuellt.


  Vill du vara med och bygga framtidens bank?

  I Studentprogrammet gör du och din handledare en individuell handlingsplan för din utveckling i Handelsbanken. Du får ett stort nätverk, både med andra deltagare och medarbetare i Handelsbanken. Efter dina studier har du chans att få fast anställning hos oss med alla förmåner och utvecklingsmöjligheter som det innebär. 
  Ungomar står och samtalar

  Är du den som vi söker?

  Främst söker vi dig som påbörjat dina studier på högskola eller universitet och gått max två terminer, men även dig som nyligen gått ut gymnasiet och ska studera vidare nästa termin. Din utbildning ska motsvara minst en kandidat, 180 poäng, och måste fullföljas inom 5 år. Du ska ha godkända studieresultat och följa vår handlingsplan. I programmet arbetar du som timanställd under somrarna och cirka 20 dagar per termin. Du studerar till exempel till ekonom, jurist, ingenjör eller systemvetare. 
  Ung kvinna i samtal med en man

  Så här går rekryteringen till

  Tillsammans med Home of Recruitment vill vi ha en transparent rekryteringsprocess. Först får du fylla i dina kontaktuppgifter och besvara några frågor, det tar cirka 10 minuter och inget CV eller annat behöver bifogas. Uppfyller du våra krav skickar vi två tester till dig efter ansökningstidens slut. Om du går vidare efter detta träffas vi i en personlig intervju, där du givetvis får svar på alla dina frågor. Vi söker dig som har ledarskapsambitioner, stort affärsdriv och förmåga att skapa goda relationer med våra kunder och medarbetare.

  the globe

  I årets Studentprogram kan du söka till följande områden. Vilket låter mest spännande?

  Våra bankkontor – kärnan i verksamheten

  Är du bra på att bygga nära relationer och vill du samtidigt vara med och fatta de viktiga besluten? Vi har bankkontor över hela Sverige. Hos oss är bankkontoret banken och här möter vi olika typer av kunder och affärer. Var du studerar avgör vilket kontor du börjar arbeta på.

  Financial Crime Prevention

  Financial Crime Prevention har det övergipande ansvaret inom koncernen för arbetet mot finansiell kriminalitet. Viktiga delar av ansvaret omfattar att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism samt att efterleva internationella sanktioner. Du som studerar till ekonom, jurist, systemvetare, eller civilingenjör kan bidra till att utveckla verksamheten.

  Handelsbanken IT

  Avancerad IT och stabila datasystem krävs för att kunna erbjuda våra kunder bank- och försäkrings­tjänster i världsklass. Här arbetar du med utredningar, projekt, arkitektur, test, support med mera. Vi vill erbjuda de bästa lösningarna för våra kunder och medarbetare.


  Frågor och svar

  Jobba hos oss

  Handelsbankens styrka bygger på medarbetarnas samlade kompetens. När medarbetarna utvecklas, utvecklas banken.

  Jobba hos ossÖppnas i nytt fönster