Student­programmet

  Vårt utvecklingsprogram för karriärsugna studenter.


  Utmärkelsekrans bästa arbetsgivaren av de nordiska bankerna 2017

  Ansökan

  Ansökningstiden till Handelsbankens studentprogram för 2018 har gått ut. Välkommen igen nästa år.

  Kickstarta karriären

  Längd 0:28 sek

  Vill du vara med och bygga framtidens bank?

  Ungdomar sitter och studerar utomhus

  Om Studentprogrammet

  Studentprogrammet är ett utvecklingsprogram där du får en intern utbildning inom Handelsbanken samtidigt som du studerar. Programmet innebär att du arbetar som timanställd under somrarna och cirka 20 dagar per termin. När du är klar med din examen har du en möjlighet att få fast anställning hos oss.

  Så här ser rekryteringsprocessen ut

  Vid rekryteringen samarbetar vi med Home of Recruitment. Tillsammans strävar vi efter en transparent och inkluderande rekryteringsprocess. I första steget får du fylla i dina kontaktuppgifter och besvara ett antal frågor. Uppfyller du våra krav skickar vi ett test till dig efter ansökningstidens slut. Testet gör vi för att på ett så objektivt och rättvist sätt som möjligt undersöka hur väl du motsvarar de personliga kompetenser vi söker. Om du motsvarar vad vi söker är det sista steget att träffa oss i en personlig intervju.


  the globe

  Du kan arbeta inom en rad olika områden. Vilket låter mest spännande?

  Våra bankkontor – kärnan i verksamheten

  Är du bra på att bygga nära relationer och vill du samtidigt vara med och fatta de viktiga besluten? Vi har bankkontor över hela Sverige. Hos oss är bankkontoret banken och här möter vi olika typer av kunder och affärer. Var du studerar avgör vilket kontor du börjar arbeta på.

  Jobba på centrala enheter

  Här kan du bland annat arbeta på en specialistavdelning som har övergripande ansvar för olika funktioner såsom till exempel ekonomi, revision, compliance, HR och fastighetsvärdering. Du som studerar till ekonom, jurist, systemvetare, civilingenjör eller beteendevetare kan bidra till att utveckla verksamheten.

  Handelsbanken IT

  Avancerad IT och stabila datasystem krävs för att kunna erbjuda våra kunder bank- och försäkrings­tjänster i världsklass. Här arbetar du med utredningar, projekt, arkitektur, test, support med mera. Vi vill erbjuda de bästa lösningarna för våra kunder och medarbetare.


  Banken som arbetsgivare

  På Handelsbanken har vi en stark tro på människan och uppmuntrar egna initiativ. Vi jobbar för innovativa lösningar och uppskattar förmågan att tänka nytt. 

  Vår målbild är att alltid göra våra kunder nöjda. Just förmågan att sätta kunden i centrum är en förutsättning för att lyckas hos oss. Att arbeta med jämställdhet, mångfald och inkluderande kultur är en del av Handelsbankens grundläggande värderingar.

  Jobba hos oss

  Handelsbankens styrka bygger på medarbetarnas samlade kompetens. När medarbetarna utvecklas, utvecklas banken.

  Jobba hos ossÖppnas i nytt fönster