1. Privat
  2. /
  3. Spara
  4. /
  5. Börja spara

Börja spara idag

Spara ihop till en buffert eller starta ett barnspar. Oavsett till vad så är det viktigaste att komma igång så snart som möjligt.

Vad har du för mål med ditt sparande?

Beroende på vilket mål du har med ditt sparande passar olika sparformer. Oavsett varför du sparar har vi en sparform som passar dig. Läs vidare eller kontakta ditt bankkontor för rådgivning så hjälper vi dig rätt.

Spara till buffert

En buffert behöver du för oförutsedda utgifter i vardagen. Till exempel en trasig diskmaskin eller reparation av bilen. Eftersom du behöver ha tillgång till pengarna när som helst är ett vanligt sparkonto det bästa valet för de allra flesta.

Spara till barn

Många småbarnsföräldrar upplever att de har svårt att komma igång med sitt sparande till barn. Men med några få steg kan du komma igång redan idag.

träd

Spara till pensionen

Ju tidigare du startar ditt sparande till pensionen desto högre risk kan du generellt ta. Då ökar du möjligheten till avkastning på ditt sparande.


Månadsspara i fonder

Genom att månadsspara i fonder köper du både när kursen är hög och när den är låg. Sjunker börsen köper du dina andelar billigare – du får fler andelar för samma summa. När börsen sedan stiger ökar värdet på andelarna. Marknadens svängningar jämnas ut och risken minskar jämfört med ett engångsköp.

Sparande och risk

Ditt sparande påverkas av hur länge du kan vara utan pengarna och vilken risk du är beredd att ta.

Rådgivning sparande

Vi guidar dig genom de olika delarna i din privatekonomi; sparande, pension, boende, buffert och trygghet.