1. Om oss
  2. /
  3. Svenska dotterbolag
  4. /
  5. Handelsbanken Fonder
  6. /
  7. Hållbarhetsrapporter Svanenmärkta fonder

Nya Hållbarhetsrapporter för våra Svanenmärkta fonder

Hur arbetar våra Svanenmärkta fonder med hållbarhet?

Om risk

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Informationsbroschyr, fondbestämmelser och faktablad finns under respektive fond i kurslistan.
-

Nya hållbarhetsrapporter för våra Svanenmärkta fonder

Nu publicerar vi nya rapporter för våra Svanenmärkta fonder. Dessutom har ytterligare två fonder fått Svanenmärkning under våren: Handelsbanken Global Tema och Tillväxtmarknad Tema.

– Svanenmärkningen innebär en extern oberoende märkning och bekräftelse på vårt hållbarhetsarbete i Handelsbanken Fonder, säger Karin Askelöf, Hållbarhetschef Handelsbanken Fonder.

Ett av kraven för Svanenmärkta fonder är att rapportera om det hållbarhetsarbete som fonderna gör. Handelsbanken Fonder publicerar fyra helt nya rapporter: Handelsbanken Europa Småbolag, Finland Småbolag, Sverige Selektiv och Sverige Tema. Dessutom finns nu uppdaterade rapporter även för Hållbar Energi, Hållbar Global Obligation samt för XACT Norden (UCITS ETF) och XACT Sverige (UCITS ETF).

– Vår ambition med rapporterna är att, utöver att uppfylla Svanens kriterier, ge en tydlig bild av hur fonden arbetar med hållbarhet. Vi vill framförallt visa hur hållbarhetskriterier är centralt när vi väljer bolag eller obligationer till dessa fonder, berättar Karin Askelöf.

-

I rapporterna presenteras de största innehaven i portföljen och tillhörande hållbarhetsanalys. Du kan också läsa om intressanta hållbarhetstrender, information om dialoger och ägarstyrningsarbetet samt vilka sektorer vi väljer bort.

– Att vi rapporterar mer utförligt om hållbarhetsarbetet i våra fonder går helt i linje med ökade krav kring hållbarhet och transparens gällande information om hållbara investeringar, avslutar Karin.

Läs mer på:

Svanens webbplatsÖppnas i nytt fönster 

Handelsbanken fonder