Ägarskifte

Funderar du att sälja ditt företag eller vill du lämna över till nästa generation?
-

Dags att sälja eller lämna över

Går du i tankar om att sälja ditt företag eller vill du lämna över till nästa generation? Gemensamt för båda är att det kräver både tid och planering. Kanske mer än man tror. Behöver du hjälp med att genomföra ett kommande ägarskifte? Vi har kunskapen och erfarenheten som matchar dina specifika behov.

Ikon med hand som håller i värdepapper

Försäljning av företaget

Att sälja sitt företag är för de flesta företagsägare den största och viktigaste affären i livet. Och medför en rad frågeställningar:

  • När är bästa tiden att sälja företaget?
  • Vad ska ingå och inte vid försäljningen. Ska till exempel fastigheter och värdepapper exkluderas från överlåtelsen?
  • Behövs tid för överföring av kompetens?
  • Kan eventuell överskottslikviditet delas ut eller ska en extra pensionsavsättning göras före försäljning?
Ikon hand som håller i ett hjärta - omtanke

Lämna över till nästa generation

Förr eller senare är det dags att fundera på hur företaget ska leva vidare utan dig som ägare. Det är en fråga om ekonomi, juridik och skatter - men framförallt om relationer. 

Planera ditt generationsskifte i god tid så får du större möjligheter att själv styra överlåtelsen och planera för skattesituationen. Den formella juridiska formen för överlåtelsen är viktig och de skattemässiga konsekvenserna kan bli olika för en lång tid framåt. Det kan innebära att nästa ägare har behov av finansiering och du av bra placeringsmöjligheter. 


Private Banking – en personlig helhetslösning

Är det dags att låta någon annan ta över ditt livsverk? Funderar du över hur du kan förädla kapitalet vid en eventuell försäljning? Hos oss får du bästa tänkbara hjälp med att förvalta din förmögenhet. 

Som Private Banking-kund har du tillgång till en utvald expert som lotsar dig genom hela processen. Vi hjälper dig med lösningar som ger bästa möjliga resultat utifrån dina specifika behov.


En pratbubbla med ett frågetecken inuti och en pratbubbla med ett i inuti

Låt oss hjälpa dig komma vidare

Boka tid för rådgivning på ditt lokala bankkontor så hjälper vi dig se över dina behov. För oss är det självklart att sätta oss in i våra kunders förutsättningar, utmaningar och möjligheter. Bara då kan vi ge riktigt kvalificerad rådgivning och vara ett bra stöd.