Utlandsaffärer

Gör ditt företag affärer med och i utlandet? Vi har lång erfarenhet av att hjälpa företag göra utlandsaffärer och driva verksamhet utomlands.
a woman and a man meeting and shaking hands

En bank för alla dina affärer

Handlar ditt företag med utlandet? Företaget kanske har verksamhet eller vill växa utomlands? Vi har lång erfarenhet av utlandsaffärer. Hos oss får du de råd och tjänster du behöver.

Betalningar till och från utlandet

Det finns många olika sätt att betala till och ta betalt från utlandet. Vad som passar kan bero på typ av affär, i vilket land kunden finns och hur väl du känner din kund eller leverantör. Ibland kan det räcka med att skicka en utlandsbetalning. Andra gånger krävs en säkrare lösning. Vi hjälper dig att öka förutsättningarna för en lyckad affär.

Ta betalt från utlandet  
Betala till utlandet

Minska riskerna

Det kan ibland vara svårt att se helheten. Ränterisk, valutarisk, råvarurisk, politisk och kommersiell risk. Har du klart för dig vilka risker ditt företag utsätts för och vad kan du göra åt dem? Med rätt lösning på plats kan du minska riskerna.

the globe

Verksam i utlandet

Vi kan hjälpa dig med konton och andra företagstjänster i utlandet. Våra bankkontor utomlands kan erbjuda dig ett brett utbud av företagstjänster. Var du än möter oss får du den servicenivå du är van vid hemma i Sverige. Samtidigt drar du nytta av att använda en bank för alla dina affärer. 

För att komplettera vårt kontorsnät och dess utbud har vi ingående samarbeten med flertalet banker runtom i världen.

euro med pil som pekar på och dollar som med pil som pekar på euro

Valutakurser

Betalningar, överföringar, sedlar eller andra växlingssammanhang – välj den valutakurs som passar ditt behov. Här hittar du mittkurs, betalningskurs och vår dagliga referenskurs.


Betalningar i andra länder?

Gör företaget mycket affärer i utlandet kan det underlätta en hel del om du öppnar konton utomlands i lokal valuta. Med tilläggstjänsten GlobalOn-Line får du tillgång till dina konton hos Handelsbankens kontor i utlandet och våra samarbetsbanker. 

Med GlobalOn-Line kan du:

  • hantera konton hos Handelsbanken och våra samarbetsbanker
  • utföra betalningar, lokala och gränsöverskridande
  • göra överföringar mellan konton inom hela Handelsbanken.

Vi hjälper dig med dina utlandsaffärer

Hos oss får du tillgång till vår lokala kunskap globalt. Samtidigt drar du nytta av att använda en bank för alla dina affärer. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa företag driva verksamhet utomlands.

Kontakta ditt lokala bankkontor för mer information.