Fakturaservice

Låt oss förenkla din fakturahantering. Vi kan hjälpa dig med att skicka fakturor, belåna fakturor, skicka påminnelser, sköta avprickning och kräva betalning.

Fakturatjänster som förenklar

Sluta skriva ut och posta dina fakturor. Låt oss hjälpa dig med fakturahanteringen. Om du låter oss ta hand om hela processen funkar det så här: Du skickar fakturainformation till banken via fil eller manuellt. Vi förmedlar fakturorna vidare på det sätt som din kund valt. E-fakturor är allt vanligare, men om kunder även i fortsättningen vill ha pappersfakturor hjälper vi dig med utskrift och distribution. När din kund betalar prickar vi av, bokar betalningen och krediterar företagets konto. Om din kund inte betalar skickar vi påminnelser och kräver in betalning. Du kan även belåna dina fakturor. Då får du tillgång till rörelsekapital inom 24 timmar.

Skicka fakturor

Vi skickar fakturor till dina kunder – både privatpersoner och företag. Du skickar bara en fakturafil med fakturorna till oss, vi kontrollerar dem och förmedlar dem vidare på det sätt som din kund valt. Vissa blir pappersfakturor, andra blir e-fakturor.  

Med e-fakturor blir kostnaderna mindre, administrationen effektivare och säkerheten högre. Vi kan skicka e-fakturor till både privatpersoner och företag. Om kunder trots allt vill ha pappersfakturor kan vi ta hand om utskrift och distribution. Då skickar du fakturorna i samma fil som dina e-fakturor.

a person

Vi skickar påminnelser och sköter avprickning

Vi följer upp och prickar av fakturabetalningarna från dina kunder och sätter in pengar på ditt konto. I de fall dina kunder inte betalar fakturorna, skickar vi ut påminnelser och kräver in betalning. Vi följer sedan upp och prickar av när de väl betalar och sätter in pengarna på ditt konto.  

Genom att Handelsbanken står som betalningsmottagare på fakturan får ditt företag vanligtvis snabbare betalt.

faktura

Fakturabelåning

Fakturabelåning är en kredit där dina fakturor står för säkerheten. Du utnyttjar företagets befintliga resurser för att få kredit. Du skickar företagets fakturor direkt till oss på Handelsbanken och bankdagen efter det att fakturorna har registrerats hos oss kan du disponera fakturakrediten. När din kund betalat fakturan sätter vi in pengarna på ditt konto. Belåningsbart värde beräknas dagligen. Du kan få krediten i svenska kronor eller utländsk valuta.


Få koll på din kund med en kreditupplysning

Det kan kosta att ge sig in i dåliga affärer. Men det kostar också att avstå från bra affärer. Undvik krångel, gör en kreditupplysning. En kreditupplysning från UC beställer du i Internet Företag. 

Du kan beställa upplysningar på så väl svenska som utländska företag och privatpersoner. Du kan även beställa scannade bokslut på svenska företag.


Vill du veta mer om Fakturaservice?

Du kanske redan har bestämt dig för att låta oss ta över hela eller delar av företagets faktureringsprocess? Kontakta ditt bankkontor om du vill veta mer om hur våra fakturatjänster kan underlätta för ditt företag.

Ta betalt och betala med faktura

Ta betalt med faktura

Fakturering innebär att du levererar produkten eller tjänsten till kund innan kunden behöver betala. Ditt bankgironummer är allt dina kunder behöver för att kunna betala. Vi erbjuder ett antal tjänster som gör det enklare för dig och ditt företag att sköta fakturahanteringen.

Betala fakturor 

Ett fåtal fakturor registrerar du enkelt i internetbanken. Men har du många fakturor att betala kan du skicka betalningarna via fil. Att ta emot e-faktura eller ansluta dig till Autogiro kan också förenkla. Genom att se över företagets betalningsrutiner kan du spara både tid och resurser.