1. Företag
  2. /
  3. Konton och betalningar
  4. /
  5. Ta betalt
  6. /
  7. Ta betalt i fysisk handel

Ta betalt i fysisk handel

Det finns flera olika sätt att ta betalt där du möter din kund. Ta emot kort, Swish eller låt dina kunder delbetala större köp eller betala med faktura, leasing eller avbetalning.
a woman holding a flowerpot at a flowermarket

Ta betalt där du träffar din kund

För dig som har butik, är återförsäljare eller tar betalt på mässor och marknader finns många olika sätt att ta betalt. Genom att erbjuda flera betalsätt och därmed tar betalt på det sätt din kund vill betala kan du dessutom sälja mer till fler. Det gäller att hitta rätt betallösning som passar ditt företag.

ett kort i en hand

Kortbetalning - det vanligaste sättet att betala

Många kunder förväntar sig att kunna betala med kort. Genom att ta emot kort kan du öka din försäljning, få nöjdare kunder och minska din kontanthantering. För att du så smidigt som möjligt ska komma igång med kortbetalning erbjuder vi tillsammans med Verifone en kortterminal och ett kortinlösenavtal med Handelsbanken. Du väljer om du vill ha en bärbar eller stationär terminal. Terminalen levereras inom ett par dagar direkt från Verifone. Den är då startklar, det är bara att aktivera den och börja ta betalt. 

Du kan även teckna ett separat kortinlösenavtal med oss, och ett avtal med valfri terminalleverantör. 

Swish Företag – låt kunden betala med mobilen

Med Swish Företag kan företaget ta betalt där kunderna är – när som helst, var som helst. Ett enklare alternativ för mindre företag. Allt kunden behöver för att kunna betala är sin mobil och Swish-appen. Dina kunder skickar pengar till företagets Swish-nummer och pengarna kommer direkt in på företagskontot. Oavsett vilken bank din kund har. Smidigt för både dig och dina kunder.

fyra fakturor

Delbetalning - när kunden vill dela upp betalningen

När prislappen är stor är det inte alla som klarar att ta hela kostnaden på en gång. Därför är delbetalning är ett populärt betalsätt vid lite större köp. Erbjud dina kunder möjligheten att dela upp betalningen via Ecster så kommer fler affärer och högre snittköp på köpet.

faktura

Faktura - ett bra komplement

Ge din kund möjligheten att betala med Ecster Faktura i din butik och erbjud ett bra komplement till kortbetalning. Genom att låta kunderna betala med Ecster Faktura minskar du din kontanthantering. Betalsättet finns färdigintegrerat hos flera kassaleverantörer. Tjänsten tillhandahålls av Ecster, ett helägt dotterbolag till Svenska Handelsbanken AB.

tre fakturor

Leasing, avbetalning och lån – vid finansiering av större köp

Leasing är populärt bland företagskunder då de investerar utan att binda eget kapital. Kunden hyr objektet av oss och betalar en leasingavgift månadsvis. Momsen är normalt avdragsgill. Avbetalning är det vanligaste sättet att finansiera lite dyrare objekt med fungerande andrahandsmarknad som bil, båt, motorcykel, husvagn och skoter. Det går även att teckna reverslån. Tjänsterna tecknar du via Ecster, ett helägt dotterbolag till Svenska Handelsbanken AB

Ecster betallösningarÖppnas i nytt fönster


Vill du veta mer om de olika betalsätten och hur du kommer igång?

Är du intresserad av kortbetalning, Swish Företag eller hur du bäst hanterar kontanter, kontakta din rådgivare på bankkontoret för mer information. 

Vill du veta mer om Ecsters betalsätt Faktura, Leasing och Avbetalning, kontakta Ecsters kundtjänst på 08-701 79 10.