1. Företag
  2. /
  3. Konton och betalningar
  4. /
  5. Ta betalt
  6. /
  7. Ta betalt i e-handel

Ta betalt i e-handel

Från tanke till verklighet. Du behöver inte vara tekniker för att kunna ta betalt på webben. Vi hjälper dig med betalningsalternativ till din webbshop.
Hand of a woman holding a credit card.

Ta betalt i din webbshop

Vi vet att kunder föredrar att betala på olika sätt. Erbjud dina kunder de betalsätt som passar dem när de ska handla i din e-handel. Genom att erbjuda flera betalningsalternativ ökar chanserna att sälja mer. Med våra betalsätt skapar du trygghet i din e-handel. När dina kunder betalar i din e-butik med våra betalsätt tar vi kreditrisken.
Pil som pekar till höger

Ecster Pay – e-handelskassa med flera betalsätt 

I Ecster Pay ingår de mest efterfrågade betalsätten: kort, faktura, delbetalning och Swish. Ecster Pay förbättrar köpupplevelsen och ger dina kunder ökad valfrihet och bättre koll på sitt köp. För dig innebär det ökad konvertering och fler nöjda återkommande kunder. 

Med Ecster Pay Link erbjuder du dina kunder att betala via betallänk. Länken skickas via sms eller mejl och kunden väljer själv betalsätt. Det ökar säkerheten, inga känsliga uppgifter behandlas via telefon och kunden kan identifiera sig med Mobilt BankID.

Ecster är ett helägt dotterbolag till Svenska Handelsbanken AB.

ett kort i en hand

Kortbetalning

Att betala med kort är ett av de vanligaste betalsätten på internet. Ofta förväntar sig kunder att kunna betala med kort. Du kan ta emot de flesta korten och även ta betalt i olika valutor. Pengarna sätts löpande in på ditt konto. För att erbjuda kortbetalning behöver du ansluta dig till en betalväxel som hjälper dig hantera och administrera säkra betalningar.

Swish Handel

Med Swish Handel kan du erbjuda ett populärt betalsätt i din e-butik. Allt din kund behöver är sin mobiltelefon och Swish-appen. Du får pengarna på kontot direkt. Det finns mer än fem miljoner Swishanvändare i Sverige. Erbjud dem Swish Handel – ett enkelt sätt att betala.

tre fakturor

Delbetalning

Låt dina kunder dela upp betalningen. Erbjud dina kunder delbetalning/konto vid större köp via Ecster, som är ett helägt dotterbolag till Svenska Handelsbanken AB. Välj själv hur och i vilken omfattning du vill integrera delbetalningstjänsten – vi har lösningar för både större och mindre e-butiker.

faktura

Faktura

Med Ecster faktura kan kunden betala när varorna levererats. Många tycker det är tryggt och säkert att betala i efterhand när de handlar på internet. När du erbjuder Ecster Faktura som betalsätt så slipper du tänka på kreditrisk och påminnelser. Du kan dessutom ta ut en fakturaavgift av kunden. Tjänsten tillhandahålls av Ecster, ett helägt dotterbolag till Svenska Handelsbanken AB.

Direktbetalning 

Med Direktbetalning länkas din kund direkt till internetbanken där han eller hon loggar in som vanligt och väljer konto. Uppgifter om belopp och mottagare är redan ifyllda. Betalningen dras från kontot, du får betalt direkt och får en elektronisk bekräftelse. För att kunna erbjuda Direktbetalning till andra bankers kunder behöver du öppna konto och skriva avtal med dem.


Kom igång med din försäljning

Du kan lugnt fokusera på det du kan bäst – dina produkter, din marknadsföring och dina kunder. Vi hjälper dig komma igång med allt från betalsätt till kompletta lösningar. 

Hos oss hittar du lösningar för så väl e-handel som fysisk handel i butiker och på marknader och mässor.


Vi kan e-handel –kontakta oss

Vill du veta mer om de olika betalsätten, våra paketlösningar eller hur du kommer igång med din e-handel? 

Kontakta våra e-handelsspecialister på 08-701 79 10 eller börja med att prata med din rådgivare på bankkontoret.