Betala till utlandet

Det finns många olika sätt att betala till utlandet. Vad som passar beror på affären. När du skickar pengar är det viktigt att få med rätt information, som BIC och IBAN.
Två anställda har ett jobbmöte på sitt kontor

Hitta rätt betalning

Utlandsbetalningar är uppdrag som du sänder till oss på banken för att sätta in pengar på en mottagares konto i utlandet. Det finns även andra sätt att betala till utlandet. Vad som är mest lämpligt kan bero på storleken på betalningen, om du känner din mottagare väl, eller vilken typ av transaktion det handlar om. Oavsett hur, erbjuder vi ett snabbt och säkert sätt att skicka pengar till utlandet.
dator

Utlandsbetalningar

Ska du betala till utlandet och känner din leverantör väl? Då kan det räcka med att skicka en utlandsbetalning. Du kan skicka ditt uppdrag direkt i internetbanken, via fil från leverantörsreskontra eller via företagets bankkontor.

Trade Finance – säkrare betalningar

När du importerar varor och tjänster från utlandet är det viktigt att du väljer rätt typ av betalning. I vissa länder är det dessutom krav på att använda en Trade Finance-lösning (dokumentbetalning) som till exempel importremburs, importinkasso eller bankgaranti för import. Vad passar ditt företag och din affär? Med vår hjälp hittar du rätt.


Ta hjälp av oss i växlingsfrågor

Två män som sparar smartare med ett sparkonto för sitt företag

Gör du utlandsbetalningar i svenska kronor? Det kan finnas många fördelar med att växla valutan innan betalningen går iväg. 

  • Du får bättre kontroll över beloppet som når mottagaren om du växlar innan.
  • Betalningen kan nå mottagaren tidigare.

Prata med oss så hittar vi en lösning som passar dig.

En pratbubbla med ett frågetecken inuti och en pratbubbla med ett i inuti

Vad är IBAN, BIC och Nationellt bank-id?

IBAN

IBAN är ett kontonummer skrivet enligt en standard som är gemensam inom Europa. Du hittar ditt kontos IBAN-nummer i Internetbanken under Kontoinformation samt i mobilappen under Kontoinformation.

BIC (SWIFT)

BIC är en internationell standard för att på ett säkert sätt identifiera en bank. En BIC består alltid av 8 eller 11 tecken, de sex första är alltid bokstäver, därefter kan bokstäver eller siffror följa. BIC är inte obligatoriskt när IBAN används.

Nationellt bank-id

Nationellt bank-id fyller samma funktion som BIC, att identifiera en bank. Ett nationellt bank-id inleds alltid med två bokstäver och följs av siffror.

Betalningar i andra länder?

Gör företaget mycket affärer i utlandet kan det underlätta en hel del om du öppnar konton utomlands i lokal valuta. Med tilläggstjänsten GlobalOn-Line får du tillgång till dina konton hos Handelsbankens kontor i utlandet och våra samarbetsbanker. 

Med GlobalOn-Line kan du:

  • hantera konton hos Handelsbanken och våra samarbetsbanker
  • utföra betalningar, lokala och gränsöverskridande
  • göra överföringar mellan konton inom hela Handelsbanken.
Några anställda på ett företag tittar i en dator

Läs också

-

Ta betalt från utlandet

Det finns olika sätt att ta betalt från utlandet. Vad som är mest lämpligt kan bero på storleken på betalningen, om du känner kunden väl, eller vilken typ av transaktion det handlar om.

Ta betalt från utlandet