1. Aktuell information om corona
  2. /
  3. Aktuellt om corona för dig som privatkund

Aktuellt om corona för dig som privatkund

Vi finns här för att stötta dig under svåra tider. Här samlar vi information för dig som privatkund hos oss.
Man och kvinna blickar över skog

Viktig information för dig som kund

Bedrägerier runt corona

Just nu ökar antalet bedrägerier som spelar på människors oro kring corona-viruset och covid-19. Det kan handla om att försöka sälja tester för hemmabruk eller att lura dig att logga in med Mobilt BankID. Läs mer om vanliga bedrägerier.

Tillfälligt amorteringsfritt 

Effekterna av coronaviruset gör att många hushåll drabbas ekonomiskt. Det finns möjlighet att tillfälligt pausa amorteringen på dina bolån. Amorteringsfriheten är tidsbegränsad och beräknas gälla till och med 31 augusti 2021.

Fullmakt

Om du som privatperson behöver hjälp att utföra bankärenden kan du lämna en fullmakt. Du registrerar fullmakter under Min profil i internetbanken. 

Reseförsäkring på ditt kort

När du betalar en resa med ditt Bankkort Mastercard, Allkort eller Platinum ingår alltid en kompletterande reseförsäkring. Här kan du läsa mer vad som ingår.

Personligt onlinemöte 

Du har möjlighet att träffa oss där det passar just dig. Välj om du vill komma till oss på ett bankkontor eller om du vill sitta hemma och koppla upp dig på ett personligt onlinemöte.

Kan coronaviruset smitta via sedlar och mynt?

Enligt Folkhälsomyndigheten finns det inget som tyder på att coronaviruset sprids via sedlar och mynt. 

På våra bankkontor

Vi värnar om din och vår säkerhet. Därför träffar vi dig på distans i möjligaste mån just nu. Antingen digitalt eller på telefon. 

Boka tid på kontor
Behöver du besöka ett bankkontor ber vi dig att boka tid i förväg. 


Gör dina bankärenden digitalt

Du vet väl att du kan genomföra de flesta av dina bankärenden digitalt? Via mobilappen, internetbanken eller på telefon kan du utföra dina vanligaste ärenden. Här kan du läsa om hur du använder våra digitala tjänster.
Har du problem att logga in med ditt BankID? Vi har samlat information, felsökning och tips.
en kvinna med en mobil i handen

Håll dig uppdaterad

-

Vad händer med bolåneräntorna?

Coronakrisen och de ekonomiska konsekvenserna fortsätter att dominera finansiella marknader inklusive räntemarknaden. Läs mer i senaste Boränteindikatorn.

Frequently Asked Questions

Frågor och svar om din ekonomi

Många är oroliga och så gott som alla drabbas på olika sätt av coronapandemins följder. Här hittar du svar på frågor som många ställer just nu. 

Presentation av resultat

EFN bevakar coronakrisen

Här samlar EFN Ekonomikanalen alla sina inslag gällande coronaviruset och dess påverkan på ekonomin.

Kvinna pratar med inlevelse till man

Vi finns nära dig i din vardag 

För att undvika smittspridning ber vi dig att i möjligaste mån sköta dina bankärenden digitalt. Via mobilappen och internetbanken kan du utföra de vanligaste bankärendena. Du kan även ringa vår personliga service på 0771-77 88 99 eller till ditt lokala bankkontor.

Rådgivning