1. Aktuell information om corona
  2. /
  3. Tillfälligt amorteringsfritt

Tillfälligt amorteringsfritt

Hus i en hand

Handelsbanken välkomnar Finansinspektionens förslag att alla bolånekunder ges möjlighet att ansöka om amorteringsfrihet. Redan i dag är det möjligt att göra undantag för amorteringskravet hos oss upp till sex månader på grund av coronapandemin. Nu får vi ännu bättre förutsättningar att hjälpa våra kunder med möjligheten till amorteringsfrihet fram till juni 2021.


Vi finns här för att hjälpa dig

Uppdaterad information 

Spridningen av coronaviruset gör att många hushåll kan drabbas ekonomiskt, till exempel av arbetslöshet. Även om krisen förväntas vara övergående så kan effekterna bli betydande. Vi som bank tar vårt samhällsansvar och gör vårt yttersta för att underlätta för dig som kund. I början av april meddelade Finansinspektionen vid en presskonferens att alla bolånekunder får beviljas amorteringslättnad. Tanken är att förslaget, som nu går ut på remiss, ska börja gälla den 14 april 2020. Håll utkik på den här sidan för mer information.

Pressmeddelande från FI 2 aprilÖppnas i nytt fönster

Vad gäller för närvarande?

För dig som möter ekonomiska påfrestningar på grund av coronaviruset finns möjlighet att ansöka om att tillfälligt göra ditt bolån amorteringsfritt i upp till sex månader. Vi gör en bedömning i varje enskilt fall och som vanligt gäller god kreditgivningssed. 

Fyll i formuläret och skicka det till ditt lokala bankkontor.
Kontakta oss