1. Aktuell information om corona

Aktuell information om corona

Här hittar du information om coronavirusets påverkan på våra kunder och verksamhet.
Man o kvinna går och pratar

Nyheter och information

Tillfälligt amorteringsfritt

Effekterna av coronaviruset gör att många hushåll drabbas ekonomiskt. Det finns möjlighet att tillfälligt pausa amorteringen på dina bolån. Amorteringsfriheten är tidsbegränsad och beräknas gälla till och med 31 augusti 2021.

Garantiprogram för små och medelstora företag

Regeringen har beslutat att små och medelstora företag som har drabbats av effekterna av coronapandemin ska erbjudas statligt garanterade lån.

Frågor och svar

Många är oroliga och så gott som alla drabbas på olika sätt av pandemins följder. Här har vi samlat vanliga frågor och svar kring hur corona påverkar din ekonomi.

Ikon privatperson

För dig som är privatkund

Ikon företagare

För dig som är företagskund

Om corona för företagskunder

Så gör vi på våra bankkontor

För allas hälsa

På Handelsbanken följer vi utvecklingen noggrant. För allas hälsa ber vi dig vänligen att inte besöka ditt bankkontor om du:

  • Varit i nära kontakt med en person som är smittad av coronaviruset. 
  • Känner dig sjuk, med förkylnings- eller influensaliknande symptom.

Rådgivning på distans

I dessa tider kan det vara skönt med ett betryggande avstånd. Nu erbjuder vi onlinemöte där du får personlig rådgivning hos din lokala bank.

Vanliga bankärenden

Du kan utföra de flesta av dina bankärenden via mobilappen, internetbanken eller på telefon. Du är också välkommen att kontakta ditt lokala bankkontor.


Inslag från EFN Ekonomikanalen

Här samlar vi ett urval av EFN:s senaste inslag med anledning av coronaviruset och de ekonomiska konsekvenserna som följer. Följ länken för att se hela EFN:s bevakning av coronaviruset.
EFN:s samlade inslag om coronaÖppnas i nytt fönster

Boprisutvecklingen 2020 

Konkurser i kristider


Vi tar vårt samhällsansvar på allvar

Som bank är vi en central del av samhället. Vår verksamhet ska fungera som vanligt samtidigt som vi värnar om våra kunders och medarbetares hälsa. Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridning och följer utvecklingen noga. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar.
Bank with the percentage